• Vianočné prázdniny

          • v tomto školskom roku trvajú od 27.12.2023 do 05.01.2024. Poslednýkrát sa stretneme 22.12. - vyučovanie podľa rozvrhu v tento deň už nebude, pre deti si triedne učiteľky pripravia špeciálny vianočný program. V novom roku sa opäť stretneme v pondelok, 08.01.2024.

          • Bezpečné používanie pyrotechniky

          • Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v  Poprade sa na nás obrátilo so žiadosťou o spoluprácu -  odporúčaním poskytnúť deťom a mládeži informácie k bezpečnému používaniu zábavnej pyrotechniky. Cieľom spolupráce je zvýšenie informovanosti a právneho vedomia.

            Z pohľadu bezpečnosti je najzávažnejším problémom ľahká dostupnosť zábavnej pyrotechniky pre deti (napr. internet). U detí dominuje neodborná manipulácia s pyrotechnikou             a absencia prirodzených zábran pri jej používaní. To môže zapríčiniť nielen zranenie detí, ale aj požiare a poškodenie majetku. Deti používajú pyrotechniku ku hrám, ale mnohokrát i k provokáciám.

             

            Zásady správneho používania zábavnej pyrotechniky:

             

            1. nikdy nekupujte zábavnú pyrotechniku od pouličných predavačov, ani nepoužívajte doma vyrobenú pyrotechniku (podľa „osvedčených“ návodov na internete),
            2. nikdy nezapaľujte nevybuchnutú („zlyhanú“) pyrotechniku opakovane (nepribližujte sa k nej hneď a nepokúšajte sa ju opätovne odpáliť (je to veľmi riskantné), 
            3. nikdy nezapaľujte zábavnú pyrotechniku s krátkou zápalnicou,
            4. nepoužívajte zábavnú pyrotechniku v blízkosti napr.: nemocníc, materských škôl, domovov dôchodcov, útulkov,
            5. nikdy nezapaľujte zábavnú pyrotechniku v blízkosti ohňa,
            6. nikdy nenoste pyrotechnický výrobok vo vrecku (uchovávajte ho mimo svojho tela) a nedávajte ho do pevného obalu,
            7. každú použitú prskavku odhoďte do vedra s vodou a pri manipulácii používajte vždy rukavice,
            8. pred použitím sa presvedčte, či máte okolo seba dosť voľného priestoru (nezhadzujte z okien     a balkónov, môžete spôsobiť požiar balkóna, bytu, zaparkovaných vozidiel alebo ublížiť         na zdraví aj nezúčastneným osobám).

             

             

          • Pokyny k vianočnej besiedke

          • Milí rodičia!

            Ako sme Vám už v pozvánke oznámili, naša vianočná besiedka začne 15.12. o 16:00 v kultúrnom dome. Prosíme Vás, ak máte možnosť, aby ste si deti v ŠKD vyzdvihli do 15:30 hod. Deti, ktoré do 15:30 z ŠKD nevyzdvihnete, zoberieme do kultúrneho domu my. 

            Ak máte napečené drobné pečivo, budeme radi, ak pár kúskov na besiedku prinesiete - môžete ho položiť vzadu na vyzdobené stoly - ideálne na jednorazovom podnose, ktorý potom môžeme vyhodiť, alebo na tanieriku zospodu označenom menom - aby sme mohli vrátiť :) 

            Čo sa týka oblečenia, mali by ste už mať informácie od triednych učiteliek, v čom majú prísť deti oblečené. Prosíme priniesť prezuvky, aby nevystupovali v snehuliach. V piatok dopoludnia budeme mať v kultúrnom dome generálku.

            Ďakujeme Vám za spoluprácu!

          • Vianočné školské kino

          • Pozývame Vás na vianočné školské kino už tento  utorok,  12.12.2023.   Názov rozprávky tentokrát neprezradíme :)  Prineste si deku a vankúšik.  Rodičia si môžu deti vyzdvihnúť po kine o 16:30. 

          • Školská kĺzačka

          • Zajtra (5.12.) sa všetci vyberieme na školskú kĺzačku. Kĺzať sa budeme na kopci pri pekárni. Ak máte záujem a čas, pridajte sa k nám! Deti si prinesú teplé a nepremokavé oblečenie, hlavne dobré rukavice; prípadne náhradné oblečenie - najžiadanejšie budú asi ponožky. Nezabudnite klzáky!!! Z bezpečnostných dôvodov nie sú povolené boby a sane.

            Približný časový harmonogram:

            12:50 - hromadný odchod od školy

            13:00 - 14:15 - kĺzačka na kopci

            14:30 - príchod do školy, olovrant

            Na olovrant budú pečené buchty a teplý čaj.

            Využívame zimné počasie, lebo nevieme, koľko takýchto dní nám zima dopraje. Preto aj organizácia je taká rýchla :)